Війська РФ вночі атакували Дніпропетровщину ракетами і дронами-камікадзе та обстріляли з важкої артилерії

Новини
Уламки збитої росіської ракети Фото: t.me/s/andrii_nebytov

Російські війська вночі 2 січня атакували Дніпропетровщину ракетами і дронами-камікадзе, а також обстріляли з важкої артилерії.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко у Telegram.

«Перша ніч нового року була напруженою. Росіяни атакували область ракетами, дронами-камікадзе та важкою артилерією. Наші оборонці неба з повітряного командування «Схід» не дали ворогу шансів. Знищили усі чотири повітряні цілі противника. Відмінусували ракету Х-59МК2 та три дрони-камікадзе, які йшли руйнувати нашу енергетичну інфраструктуру. «Шахеди» збили у Дніпровському та Кам’янському районах, ракету – на підході до Дніпра», – написав Резніченко.

Він зазначив, що у Кам’янському районі уламки збитого баражуючого боєприпасу впали на приватне підприємство. Сталося займання. Пожежу вогнеборці уже загасили.

Нікопольський район росіяни обстріляли з важкої артилерії. Чотири рази ударили по Нікополю та Марганцю. У міста прилетіли понад 20 ворожих снарядів. Пошкоджена база відпочинку. Деталі атак ще уточнюються.

«Всюди минулося без постраждалих. В інших районах ніч з тривогами, та без надзвичайних ситуацій. І зараз спокійно», – додав голова ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.