Сили оборони звільнили 40% територій України, окупованих від 24 лютого – Залужний

Новини
Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних Сил України Фото: Facebook Ганна Маляр

Протягом 2022 року Збройні Сили України та інші складові Сил оборони звільнили вже 40% територій, окупованих російським військами після широкомасштабного вторгнення 24 лютого, а загалом – 28% від усіх тимчасово захоплених російськими загарбниками територій.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у інфографіці, яку він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Збройні Сили України та інші складові Сил оборони звільнили 40% окупованих після 24 лютого територій та 28% від усіх окупованих Росією територій», – написав Залужний

Він зазначив, що звільнення правобережної Херсонщини збільшило кількість визволених земель майже до 40 тис. кв. км.

«На сьогодні Україна продовжує стримувати ворога на сухопутній ділянці загальною протяжністю 3786 км, у т.ч. активна лінія фронту з агресором складає 1500 км», – додав Залужний.

Він також вказав, що підготовка особового складу та загагльновйськових підрозділів ЗСУ проводиться на території 17 європейських країн.

«Загалом завдяки державам-партнерам підготовлено протягом 2022 року понад 20 тисяч військовослужбовців», – наголосив Головнокмандувач ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.