Війська РФ навряд чи досягнуть значного прориву під Бахмутом у найближчі тижні – розвідка Британії

Новини
Боєць 24 ОМБр імені короля Данила Збройних Сил України, Бахмут, 02.01.2023 Фото: facebook.com/24th.brigade

Британська розвідка вважає, що російськім військам навряд чи вдасться досягнути значного прориву під Бахмутом на Донеччині у найближчі тижні, оскільки ЗСУ у цьому районі отримали підкріплення.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«У середині грудня російські військові та проксі-сили ПВК «Вагнер» брали участь у піхотних атаках навколо міста Бахмут у Донецькій області. Однак багато з цих операцій мали слабку підтримку», – йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, за останні десять днів Україна виділила значні підкріплення для захисту сектору. Частота російських атак знизилася порівняно з піком у середині грудня. Обидві сторони зазнали великих втрат.

«Російські наступальні операції в цьому районі в даний час, ймовірно, проводяться тільки на рівні взводу або відділення. Малоймовірно, що Росія досягне значного прориву під Бахмутом у найближчі тижні», – йдеться у огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.