Окупанти обстріляли житловий квартал у Кураховому, одна людина загинула, двоє поранені

Новини
Наслідки обстрілу віськами РФ міста Курахове, 03.01.2023 Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Російські окупанти 3 січня обстріляли з артилерії житловий квартал у місті Курахове Донецької області, влучили у багатоповерхівку, пошкодили об’єкт водопостачання, одна людина загинула і двох поранено.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram.

«Росіяни обстріляли Курахове з артилерії – поцілили у житловий квартал. За попередньою інформацією, 1 людина загинула, ще 2 дістали поранення. Також є пошкодження: один снаряд влучив безпосередньо у багатоповерхівку», – написав Кириленко.

Крім того, додав він, пошкоджено об’єкт інфраструктури водопостачання та вибито шибки у будівлях неподалік місця влучання.

Кириленко нагадав, що вся Донецька область небезпечна для цивільних, і закликав мешканців регіону евакуюватися.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.