Окупанти перетворюють морський порт Маріуполя на військову базу – Андрющенко

Новини
Окупований Маріупольский морський порт Фото: t.me/andriyshTime

Російські окупанти поступово перетворюють Маріупольський морський порт на військову базу. Усіх маріупольців, які працювали у порту, крім колаборантів, звільнили, а на їхнє місце завезли працівників з Росії.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

«Морський порт окупанти поступово перетворюють на військову базу. Наприкінці грудня з порту звільнено всіх маріупольців (за винятком окремих фахівців-колаборантів) та завезено працівників із московії. Розпочато роботи з поділу причалів на умовно цивільні та умовно військові», – написав Андрющенко.

Він зазначив, що через замулювання суднохідного каналу в акваторію порту можуть заходити судна класу «річка-море» з невеликою осадкою типу «РМ 3».

Судно «РМ 3» в окупованому Маріупольскому морському порту Фото: t.me/andriyshTime

«Однак, це не є перешкодою щодо налагодження постачання військового обладнання у весняний період судноплавства. Поки фіксуємо поодинокі несистемні заходження в порт «РМ 3» з будматеріалами та контейнерами невідомого змісту», – додав Андрющенко.

Вивантаження будматеріалів із судна «РМ 3» в окупованому Маріупольскому морському порту Фото: t.me/andriyshTime

Він також вказав, що частину працівників-маріупольців в третій декаді грудня «відкомандирували» до окупованого Криму. «Після цього зв’язок з ними пропав, де вони перебувають, близьким невідомо. В кращому випадку – на будівництві окопів. В гіршому – в тих самих окопах без згоди та попередження», – розповів радник мера Маріуполя.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.