У Росії партизани зупинили рух військових ешелонів поблизу Красноярська – ГУР

Новини
Фото: t.me/DIUkraine

У Росії в ніч на 4 січня партизани у черговий раз зупинили рух цивільних потягів та військових ешелонів на ділянці Транссибірської залізниці у районі Красноярська. Від початку року це вже шостий випадок блокування руху військових ешелонів залізницею у РФ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«В ніч на 4 січня у Росії партизани вчергове зупинили рух цивільних потягів та військових ешелонів на ділянці Транссибірської залізниці у районі Красноярська. У новому 2023 році це вже принаймні шостий випадок знищення блоків сигналізації, централізації та блокування на залізниці у різних регіонах Росії, що призводить до порушень у графіках руху військових ешелонів», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили у військовій розвідці, у 2022 році було відмічено близько 40 таких випадків, а також знищення залізничних трансформаторів та локомотивів.

«Суттєва активізація рейкових партизанів у Росії відмічається після оголошення путінським режимом часткової мобілізації», – додали в ГУР.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.