ЗСУ розпочнуть навчання на ППО Patriot наприкінці січня, триватиме кілька місяців

Новини
ЗРК Patriot збройних сил Німеччини. Фото: Міноборони ФРН

Збройні Сили України розпочнуть навчання використанню системи протиповітряної оборони Patriot наприкінці січня.

Про це на брифінгу повідомила представниця Пентагону Лора Купер.

За її словами, підготовка розпочнеться наприкінці місяця, проте конкретних термінів завершення назвати поки що не можна.

Вона зазначила, що навчання триватиме кілька місяців.

«Patriot не є системою для негайного використання. Але ми почнемо це навчання дуже скоро», — сказала Купер.

Представниця Міноборони США також подякувала Німеччині за надання додаткової батареї Patriot Україні.

США виділяють Україні новий пакет підтримки у сфері оборони на суму понад $3 мільярда, який включатиме, в тому числі БМП Bradley.

Державний секретар США Ентоні Блінкен 21 грудня оголосив про надання нового, 28-го пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1,85 млрд доларів. Він, зокрема, передбачає передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot, боєприпасів для HIMARS , додаткових боєприпасів для артилерії та мінометів, броньовиків Cougar та позашляховиків HMMWV, протирадіолокаційних ракет HARM та високоточного авіаційного озброєння.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter