В окупованому Мелітополі детонував склад боєкомплекту окупантів

Новини
Фото: t.me/ivan_fedorov_melitopol

В тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області вночі містяни чули серію потужних вибухів. Детонація складу боєкомплекту російських окупантів та пожежа на місці тимчасового розташування особового складу, яке загарбники влаштували на території заводу «Гідромаш», продовжувалася близько півгодини.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на повідомлення місцевих мешканців.

Близько 1:30 8 січня мелітопольці почули гучні вибухи, що лунали в районі мосту, який з’єднує місто з мікрорайоном «Новий Мелітополь». Після кількох дуже гучних вибухів почалася детонація, яка продовжувалася щонайменше 30 хвилин.

На фото, що мешканці міста оприлюднили в мережі, видно, що палає територія заводу «Гідромаш».

Зранку цю інформацію підтвердив міський голова Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

«Гучно було на захопленому рашистами заводі Гідромаш, де вони розмістили чергову військову базу», – написав Федоров.

Точних даних про втрати ворога наразі не оприлюднено.

Зауважимо, територію ДП «Гідромаш» російські окупанти зайняли ще в перші місяці повномасштабного вторгнення. В травні Федоров повідомляв, що з цехів заводу загарбники вивезли обладнання. А в липні 2022 року в місцевих чатах з’явилися перші повідомлення про те, що територію підприємства окупанти почали використовувати як військову базу. В деяких цехах була розміщена техніка, а в офісних приміщеннях та в їдальні – особовий склад.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.