У Соледарі на Донеччині зараз дуже важко, однак російські війська його не контролюють

Новини
Фото: facebook.com/EastOC

Ситуація на Сході України залишається складною, на деяких ділянках Донецької області українські сили потроху просуваються вперед. Зараз дуже важко у Соледарі, однак російські війська його не змогли взяти місто під свій контроль.

Про ситуацію на Донеччині повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«На деяких ділянках Донецької області ми потроху, крок за кроком просуваємося вперед. А на деяких – наступає ворог. Наступає не тільки регулярна армія, а й приватні. Сконцентрували вони там чималі зусилля для того, щоб вийти на межі Донецької області або, принаймні, з пропагандистською метою захопити хоч який-небудь населений пункт. Зараз дуже важко в Соледарі», – написала Маляр.

Вона зазначила, що велика частина української армії на сьогодні – це мобілізовані, тобто непрофесійні військові.

«І ми, як морально доросле суспільство, повинні розуміти, що донедавна цивільні люди проходять надзвичайно складне як моральне, так і фізичне випробування військовими реаліями війни. Всі люди різні, тому і випробування проходять по-різному. Але все це заради нашої спільної високої мети – зберегти державу Україна і перемогти», – наголосила Маляр.

В свою чергу речник Оператвного командування «Схід» Сергій Череватий повідомив, що місто Соледар не контролюють російські війська.

«Біля Соледару йдуть жорстокі та важкі бої. Там працює наший легендарний десант та деякі інші сили оборони. Ситуація постійно контролюється командуванням фронту», – сказав Череватий в ефірі телеканалу «Еспресо».

Він зауважив, що українська армія намагається покращити ситуацію біля Соледара.

«Наші підрозділи роблять все можливе, щоб покращити ситуацію в місті. Місто Соледар не знаходиться під контролем російської армії», – додав Череватий.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.