Війська РФ завдали ракетний удар по Шевченковому на Харківщині: загинула 60-річна жінка

Новини
Наслідки ракетного удару військ РФ по ринку у смт Шевченкове на Харківщині, 09.01.2023 Фото: t.me/synegubov

Російські війська вранці 9 січня завдали ракетний удар по селищу Шевченковому Куп’янського району на Харківщині. Внаслідок потрапляння ракет у місцевий ринок загинула 60-річна жінка та постраждали ще шість цивільних осіб.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

«В смт Шевченкове Куп’янського району зафіксовано ракетний удар (попередньо з ЗРК С-300) по місцевому ринку. На місці працюють усі екстрені служби», – написав Синєгубов.

Він додав, що за даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, внаслідок ракетного удару по смт Шевченкове постраждало сім мирних жителів. Серед них 13-річна дівчинка.

Пізніше Синєгубов повідомив, що внаслідок обстрілу Шевченкового загинула жінка.

«За уточненою інформацію, на жаль, загинула 60-річна жінка. Всіх інших постраждалих госпіталізовано. Медики надають їм допомогу», – зазначив він.

За його словами, рятувальники продовжують розбирати завали.

В свою чергу заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко опублікував у Telegram фотографії, як рятувальники Харківщини дістають людей з-під завалів на ринку у Шевченковому після російської атаки.

«Черговий терор наших людей на початку тижня. Це жахливі фото, на які не можна дивитися без сліз. Але ці фото має бачити світ і посилювати допомогу в подоланні російської тиранії», – написав Тимошенко.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.