ЗСУ артилерією вразили катер військових РФ на Дніпрі

Новини

Сили оборони таврійського напрямку вразили артилерією російський катер на Дніпрі.

Про це заявив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку полковник Євген Єрін, написав радник Одеської ОВА Сергій Братчук.

«Це відбулося на Дніпрі в районі острова Білогрудий, ураження здійснено артилерійськими засобами», – наголосив Єрін.

Вранці 10 січня у зведенні Генштабу ЗСУ зазначили, що напередодні українські воїни потрапили по ворожому кораблю. Однак там не уточнили, чи було його підбито чи затоплено, і не привели подробиць події.

ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну знищили 17 кораблів/катерів окупантів.

За даними Генерального штабу ЗСУ, минулої доби українські захисники знищили близько 710 російських загарбників, пошкодили чи потопили військове судно РФ, а також знищили по 4 танки і БПЛА.

За даними Генерального штабу ЗСУ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 10 січня 2023 року ліквідували близько 112 тисяч 470 російських загарбників, при цьому за минулу добу – 710 осіб.

Також знищено, зокрема ворожих танків 3084, артилерійських систем – 2073 (+4), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1860 (+4), кораблів/катерів ‒ 17 (+1).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter