РФ потроху перекидає сили з Білорусі на схід України – прикордонники

Новини
войска РФ

У Білорусі поки не відмічається переміщення російської техніки та особового складу до кордонів з Україною, втім РФ продовжує перекидання частин з Білорусі на східний напрямок України.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Поряд нашого кордону ми не відмічаємо, щоб відбувалося якесь переміщення техніки або особового складу чи то підрозділів РФ, чи то підрозділів Білорусі. Але звісно нагнітання продовжується, тому що РФ та Білорусь постійно проводять свої спільні навчання між військовими підрозділами. Відбувається перекидання чергових сил РФ на територію Білорусі. Зараз вони анонсують їх навчання авіаційної компоненти. Ті сили РФ, які знаходилися до цього на території білорусі і проходили підготовку, їх потихеньку РФ перекидає на схід нашої країни, щоб посилити своє угрупування№, – сказав Демченко.

Речник ДПСУ відзначив, що це – продовження нагнітання, щоб придати більше ваги цьому напрямку, і змусити Україну тримати необхідну кількість сил та засобів поблизу кордонів із Білоруссю.

Як додав Демченко, поки не спостерігається створення такого ударного угруповання, яке могло б повторити вторгнення з цього напрямку в Україну.

«Сил та засобів, створення такого ударного угрупування, яке могло б здійснити повторне вторгнення прямо зараз, ми не відмічаємо, це не відмічають і підрозділи розвідки», – сказав Демченко.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter