Наступного тижня у Німеччині українські військові розпочнуть навчання на ВМП Bradley – Пентагон

Новини
БМП M2 Bradley армії США під час навчання в Німеччині, червень 2022 року Фото: Alex Kraus/Bloomberg

Наступного тижня в Німеччині розпочнеться навчання українських військових з використання бойових машин піхоти M2 Bradley, які США надають ЗСУ в рамках чергового пакету військової допомоги України, виділеного 6 січня.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони США Пет Райдер.

«Тренування мають розпочатися здебільшого, як я розумію, наступного тижня в Німеччині в рамках спільних маневрів і загальновійськових навчань, які ми проводимо… ми очікуємо, що навчання триватиме тижні, а не місяці», – сказав Райдер.

M2 Bradley – основна бойова машина піхоти, що перебуває на озброєнні армії США. Виробляється з 1981 року підрозділами компанії BAE Systems. БМП призначена для забезпечення транспортування підрозділів мотопіхоти на полі бою, ведення ними бою з машини та вогневої підтримки їх в період та після спішування.

Bradley озброєна 25-мм автоматичною гарматою M242 Bushmaster. Споряджений боєкомплект складає 300 снарядів, возимий – 600. В арсеналі БМП – бронебійні підкаліберні та осколково-фугасні боєприпаси. Також Bradley має пускову установку ПТРК TOW. Додаткове озброєння – спарений з гарматою кулемет M240C.

Моторно-трансмісійне відділення розташоване у передній правій частині корпусу. Машина має турбодизельний двигун потужністю 500 кінських сил. Бойова маса БМП залежно від модифікації – від 21 до 28 тонн.

Екіпаж БМП складається із трьох осіб, залежно від модифікації може перевозити від шести до семи піхотинців у десантному відділенні.

Як повідомлялось, 6 січня 2023 року США виділили Україні новий пакет підтримки у сфері оборони на суму понад $3 мільярда, який включає, зокрема, 50 БМП M2 Bradley з 500 протитанковими ракетами TOW і 250 000 снарядів калібру 25 мм для їх гармат.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.