У Мелітополі російські загарбники демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку

Новини
Тарас Шевченко Мелитополь

У Мелітополі російські загарбники демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

«Вчора пізно ввечері, у комендантський час, у самому серці міста демонтували пам’ятник Тарасу Шевченку. Мабуть, на підвал забрали, адже тільки так і можуть розправлятись з неугодними», – написав він.

За словами очільника міста, загарбники настільки хочуть винищити все українське і силою нав’язати свій «рускій мір», що терор дійшов навіть до пам’ятників.

Федоров додав, що росіяни всі свої темні справи роблять уночі. Так, кілька місяців тому вони вивісили на головний флагшток міста свій триколор теж посеред ночі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.