У Дніпрі врятували мешканку зруйнованого російською ракетою будинку

Новини
Днепр

У Дніпрі під завалами багатоповерхового будинку, куди влучила російська ракета, знайшли живу людину.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Я можу це підтвердити. Я бачив початок цієї рятувальної операції на власні очі. Десь на 5-му поверсі рятувальники знайшли людину, яка подавала сигнали, що вона жива. Підігнали кран, ноші аби її евакуювати. На моїх очах під’їхав реанімаційний автомобіль», – сказав він.

Він нагадав, що за даними Нацполіції розшукується 40 осіб, чиї рідні звернулися про допомогу.

Станом на 11:00 загинула 21 особа, в тому числі одна дитина.

Філатов додав, що травмовано 71 особу, з них 13 – діти. Врятовано 38 людей. Він звернувся до керівних різних служб з проханням не звітувати про кожну загиблу людину, а дочекатись кінця рятувальної операції.

«Чесно скажу, я думаю, що жертв буде десятки», – додав він.

Філатов зазначив, що шанси знайти живих людей є. Особливо це стосується стояків, що знаходяться біля основного місця обвалу. За його прогнозами, рятувальна операція буде завершена близько 3-ї ночі.

За попередніми даними, суботній ворожий удар по житловому будинку зруйнував 72 квартири, понівечив понад 230.

Російські війська вдарили по багатоповерховому будинку в Дніпрі ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі. У місті Дніпро влада оголосила триденну жалобу за загиблими внаслідок російського ракетного удару.

Під час атаки російські окупанти здійснили близько 28 пусків крилатих ракет різного базування та 5 пусків керованих авіаційних ракет. ППО України знищила 18 крилатих ракет та 3 керованих авіаційних ракети.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.