Гауляйтер Іванівки Олександр Васалатий отримав російський паспорт і грабує жителів окупованої Херсонщини

Новини
Гауляйтер Іванівки Олександр Васалатий Фото: Скриншот з відео

Призначений російськими окупантами гауляйтер Іванівської громади Генічеського району Херсонської області Олександр Васалатий отримав паспорт громадянина РФ і грабує місцевих жителів. Також він останнім часом частіше перебуває в сусідніх Нижніх Сірогозах, де знаходиться місцева російська «воєнна комендатура».

Центру журналістських розслідувань про це стало відомо з власних джерел.

Народився і виріс нинішній гауляйтер Іванівки Васалатий Олександр Миколайович, 10 вересня 1983 р. н., в Криму. До свого призначення в цьому селищі про нього нічого не чули. 

Рідні Васалатого в радянські часи проживали в Росії, однак уже давно переїхали до села Нижні Торгаї Нижньосірогозької територіальної громади Генічеського району. Рідний дядько гауляйтера довічно позбавлений волі і сидить у в’язниці в одній з північних областей України. Сам Олександр Васалатий втік із Криму через проблеми з законом.

Одразу ж після свого призначення гауляйтером Васалатий почав грабувати мешканців Нижніх Сірогоз і Іванівки. У одного з місцевих лікарів він відібрав машину, а у одного з судів «віджав» квартиру і поселився в ній разом зі своєю новою коханкою. Проте останнім часом Васалатого значно частіше можна зустріти не в Іванівці, а в сусідньому смт Нижні Сірогози, де також розташована місцева російська «воєнна комендатура». Вочевидь, поруч із військовими окупаційної армії він почуває себе значно комфортніше.

За даними російського державного реєстру юридичних осіб, Олександр Васалатий вже має громадянство РФ. 

Як повідомляв УЖР, 4 серпня 2022 року голова окупаційної адміністрації Херсонщини, колаборант Володимир Сальдо представив гауляйтера Нижніх Сірогоз. Ним став голова сусідньої Новотроїцької селищної територіальної громади, 58-річний колаборант Петро Збаровський.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.