На Херсонщині гауляйтерка Федорівки Віра Логвін вимагає від односельців переписати на неї землі і забороняє виїжджати за межі села

Новини
Вера Логвин
Віра Логвін, колаборантка Фото: соцмережі

Гауляйтерка «Федорівського територіального управління» Зеленопідської громади Каховського району, що на окупованій частині Херсонщини, Віра Логвін тероризує мешканців навколишніх сіл, вимагаючи від них переписати на неї свої земельні паї. Також вона забороняє людям виїжджати за межі села. Максимально ускладнюють пересування по області й самі окупанти, вимагаючи від селян Каховського району перепусток.

Центру журналістських розслідувань про це стало відомо з власних джерел.

За словами мешканців Федорівки і навколишніх сіл, гауляйтерка окупаційного «територіального управління» Логвін Віра Андріївна вимагає переоформлення на неї земельних паїв, які орендує міжнародний агрохолдинг «Фрідом Фарм» та інші сільгосппідприємства. Заборонила вона й виїзд людей за межі своїх сіл. На численних блокпостах російських окупантів, встановлених на лівобережній частині Херсонщині на трасі М14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, зараз нікого не пропускають як на виїзд так і на в’їзд до сіл без виданих загарбниками перепусток.

«Своєю забороною на пересування нас уже просто всіх дістали. Не можна ані до лікарні поїхати, ані якихось продуктів закупити», – розповіли ЦЖР місцеві жителі.

Про Віру Логвін дізнатися вдалося небагато. За словами місцевих, вона була безробітною, а після приходу до Федорівки російських «асвабадітєлєй» оголосила себе «головною» у селі. В терористичних російських телеграм-каналах гауляйтерка Федорівки полюбляє фотографуватися з російськими прапорцями і величезними портретами російського диктатора Владіміра Путіна. Також вона активно піарить військових з Воронежа, які «роздають місцевим хліб» і особисто видає підлеглим «зарплату» готівкою в російських рублях.

Віра Логвін, колаборантка (друга ліворуч) Фото: соцмережі

Село Федорівка розташоване приблизно в 40 км від Каховки поруч із трасою М14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ. До повномасштабного вторгнення тут проживало біля 900 осіб. З місцевих фермерів зареєструвати своє господарство в російському державному реєстрі і працювати, фактично, на російських окупантів погодився Стукан Сергій Миколайович – співзасновник і керівник ФГ «Травень».

Нещодавно окупанти повідомили про руйнування внаслідок обстрілів ЗСУ будівлі Федорівської школи в ніч на 1 січня 2023 року.

школа

Федорівська школа Фото: Соцмережі

Причому, в повідомленні про це вони проговорились, що школу вони збиралися відкрити лише після новорічних свят. Інформацію про вогневе ураження в Федорівці підтвердили в Генштабі ЗСУ. Щоправда, за словами речника Генштабу Олександра Штупуна, це сталося 29 грудня 2022 року. Внаслідок вогневого ураження окупантів у Федорівці ліквідовано близько 200 загарбників.

Як повідомляв ЦЖР, перелякані успішним наступом ЗСУ на правобережній Херсонщині колаборанти зі Старої Збурї’вки Голопристанської громади Скадовського району намагалися втекти до Росії, однак окупанти їх не пропустили навіть до Криму. Вони змушені були переїхати до Скадовська, звідки намагаються «керувати» тимчасово окупованими селами.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.