Внаслідок ракетного удару по Краматорську загинула людина, пошкоджені дитсадок, школа і житлові будинки

Новини
Наслідки ракетного удару військ РФ по Краматорську, 20.01.2023 Фото: Facebook Павло Кириленко

Внаслідок трьох ракетних ударів, який 20 січня завдали російські окупанти по Краматорську на Донеччині, загинула людина, пошкоджені дитсадок, школа, профілакторій та житлові будинки.

Про це повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі національного телемарафону.

«Всього було три удари завдано, виключно по цивільній інфраструктурі, це – поруч із дитячим садочком, однією із шкіл Краматорська та приватного закладу – профілакторію. Також пошкоджено частково багатоквартирні будинки, розташовані поруч… Є підтвердження про одну загиблу особу», – сказав Кириленко.

Він додав, що наразі підраховуються збитки, надається вся необхідна допомога, щоб відновити пошкоджені вікна, дах.

При цьому голова ОВА вказав, що вжитими відповідними заходами ще заздалегідь із дитсадочка і діти, і вихователі були переміщені в інші місця. І наразі система освіти на Донеччині переведена в онлайн-режим, бо на сьогодні всі місця для дітей у регіоні небезпечні.

За його словами, зараз у Краматорську перебуває близько 75-77 тис. населення, тоді як до 24 лютого 2022 року у місті постійно проживало 205 тис. осіб.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.