Розвідка Британії: У РФ вважають, що воєнна загроза триватиме багато років після війни в Україні

Новини
Москва, мобілізовані росіяни, які вирушають на війну до України Фото: Anadolu Agency

Російське військове керівництво вважає, що воєнна загроза збережеться ще багато років після завершення війни проти України.

Про це йдеться у звіті британської розвідки зранку 22 січня.

У розвідці британського Міноборони нагадали, що 17 січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про плани серйозних змін у структурі збройних сил, які мають бути реалізовані у період з 2023 до 2026 року.

Йдеться про збільшення штату до 1,5 мільйона осіб – зростання на 11% порівняно із раніше заявленим розширенням до 1,35 мільйона.

Як зазначається, Шойгу також оголосив про відтворення Московського та Ленінградського військових округів – що є частковим поверненням до радянської організації військ на заході Росії. Новий армійський корпус буде створено в Карелії, неподалік кордону з Фінляндією.

«Плани Шойгу сигналізують про те, що російське керівництво, найімовірніше, вважає, що посилена воєнна загроза із застосуванням звичайних озброєнь збережеться ще багато років після нинішньої війни в Україні», – вважають у британській розвідці.

Водночас наголошується, що Росії, найімовірніше, буде важко набрати запланований особовий склад у свої збройні сили та забезпечити армію озброєнням.

Як повідомлялось, 17 січня міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосив про масштабну реформу збройних сил Росії та збільшення чисельності російських військ з 1,15 млн до 1,5 млн осіб протягом трьох років до 2026 року. Реформа передбачає формування «самодостатніх угруповань військ» на окупованих територіях України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.