Зеленський заявив, що Україна може перемогти у війні з РФ вже у цьому році

Новини
Зеленский Джонсон

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна може перемогти у війні з РФ вже у 2023 році, якщо українці зберігатимуть єдність.

Про Зеленський заявив на зустрічі з експрем’єром Великої Британії Борисом Джонсоном і студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє сайт президента

Зеленський заявив, що перемогу можливо здобути вже у 2023 році. Але для цього українцям потрібно зберігати єдність і міцність.

«Швидкість (завершення війни. – ред.) залежить від декількох речей: міцності всередині України та міцності ззовні – допомоги партнерів. І не можна допускати уповільнення процесів що ззовні, що всередині, бо це затягуватиме війну», – сказав він.

Президент також відкинув будь-які твердження щодо необов’язковості перемоги України чи допустимості часткової перемоги.

У свою чергу, Джонсон заявив, що друзі України допоможуть «якомога швидше закінчити цю війну у 2023 році».

«Тому що це буде найкраще для світу – щоб не гинули люди, і це буде краще для України й, чесно кажучи, для російського народу теж. Закінчімо вже це», – наголосив він.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.