На Запоріжжі окупанти до смерті закатували заслуженого лісівника України Володимира Носика

Новини
Владимир Носик
Володимир Носик Фото: openforest.org.ua

В окупованій Запорізькій області російські загарбники до смерті закатували заслуженого лісівника України, працівника Пологівського лісгоспу Володимира Носика.

Про це повідомляє Державне Агентство лісових ресурсів України, пише Центр журналістських розслідувань.

«Жахлива звістка: окупанти до смерті закатували Заслуженого лісівника України Володимира Носика. Володимир Іванович 42 роки пропрацював в лісовому господарстві. Останні 35 років він працював в Пологівському лісгоспі (в тому числі, на посаді директора)», – сказано в повідомленні.

Володимир Іванович Носик народився він у 1957 році в Волноваському районі Донеччини. В 1980 році закінчив Великоанадольський лісовий технікум, отримав направлення до Мелітопольського лісгоспу, де спочатку працював лісівником, згодом майстром. Потім його призначили начальником лісомеліоративної дільниці.

А в 1986 році він був переведений на посаду головного лісничого Пологівської лісомеліоративної станції, де пропрацював до 1992 року. У вересні того ж року Володимира Івановича Носика призначають директором ДП «Пологівське лісомисливське господарство».

Цю посаду він обіймав і на момент відкритого вторгнення РФ.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.