Генпрокурор звільнив свого заступника Симоненка, який на Новий рік їздив на відпочинок в Іспанію на авто львівського бізнесмена

Новини
Олексій Симоненко Фото: gp.gov.ua

Генеральний прокурор України Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням свого заступника Олексія Симоненка, який в кінці 2022 року, незважаючи на дію воєнного стану, їздив на відпочинок у Іспанію на автомобілі, що належить впливовому львівському бізнесмену.

Інформацію про звільнення Костіна 24 січня повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

«Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника генерального прокурора Олексія Симоненка», – йдеться у повідомленні.

Заяву про звільнення з посади Симоненко написав після скандалу через його поїздку під час воєнного стану на відпочинок у Іспанію на Новий Рік, на автомобілі, що належить впливовому львівському бізнесмену.

Інформацію про закордонну поїздку Симоненка 20 січня оприлюднив журналіст-розслідувач Михайло Ткач у своєму Facebook.

Симоненко покинув Україну 30 грудня 2022 року через ПП «Краківець» на автомобілі Mercedes з державним номером ВС 0001 ХН, який зареєстрований на компанію ТОВ «ХОЛДИНГ «ГРАНД ГОТЕЛЬ», що належить дружині відомого львівського підприємця і депутата Григорія Козловського, співачці та інфлюенсерці Юлії Думанській. За кермом автівки був Роман Серетко, який є охоронцем Козловського та начальником охорони його готельного комплексу Emily Resort.

Григорій Козловський є не просто львівським ресторатором та готельєром, а й депутатом обласної ради, президентом футбольного клубу «Рух» та власником Винниківської тютюнової фабрики.

Повернувся Симоненко в Україну 8 січня 2023 року. При цьому під час відпочинку його дружина публікувала сторіз із відпочинку на іспанському курорті Марбелья у своєму Instagram, проте уже наступного дня після того, як про цю відпустку стало відомо громадськості, вона закрила доступ до сторінки.