У Бердянську підірвали авто з колаборанткою Мамай, яка здавала патріотів окупантам

Новини
Підірваний ВАЗ2111 колаборантки Валентини Мамай, Бердянськ, 24.01.2023 Фото: Telegram Іван Федоров

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області підірвали автівку колаборантки Валентини Мамай, яка організовувала псевдореферендум та здавала росіянам українських патріотів у місті. Зрадниця у лікарні.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram.

«Гарячий привіт у вигляді автівки, що вибухнула, отримала місцева любителька «руського міра» Валентина Мамай. Вона радо зустрічала окупантів, організовувала псевдореферендум і здавала патріотів Бердянська. Тепер в лікарні – трясеться від страху за своє життя. Це правильно, бо фейерверки для колаборантів тільки починаються. Тож зрадникам на Запоріжжі варто приготуватися!», – написав Федоров.

Як повідомив у Telegram так званий член окупаційної «ради військово-цивільної адміністрації Запорізької області», колаборант Володимир Рогов, автомобіль ВАЗ 2111, що належить місцевый підприємиці Валентині Мамай, був підірваний близько 16:00 на вулиці Руденка, біля школи №5. У момент вибуху колаборантка перебувала в автомобілі та отримала контузію.

За його словами, саморобний вибуховий пристрій було закладено під пасажирським сидінням з боку водія автомобіля. За силою заряду воно становило близько 200 г у тротиловому еквіваленті.

«За однією з версій слідства причиною замаху могла стати підприємницька діяльність постраждалої. Опрацьовуються й інші версії», – зазначив Рогов.

Валентина Мамай, колаборантка

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.