В Мелітополі на віджате майно «Нової пошти» зайшла логістична компанія з Криму

Новини
Відділення компанії «Логистика Таврии» у приміщенні, віджатому у «Нової пошти», Мелітополь. Фото: скріншот відео телеграм-канал

В тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області в приміщеннях, віджатих у української служби доставки «Нова пошта», розпочала роботу зареєстрована в Криму «Логистика Таврии». Компанія, створена тільки восени 2022 року, обіцяє забезпечити доставку вантажів з території РФ та Криму на окуповані території Запорізької області.

Про це повідомляє Центр Журналістських розслідувань з посиланням на російські реєстри.

В тимчасово окупованому Мелітополі загарбники анонсували відкриття першого  відділення компанії «Логистика Таврии за адресою: Інтеркультурна 77/4. Тут до повномасштабного вторгнення розміщувалось відділення №4 «Нової пошти».

«ООО «Логистика Таврии» було зареєстроване у вересні 2022 року у окупованому Криму. Юридична адреса підприємства: м. Сімферополь, вул. Зої Жильцової, 15.

В російському «Едином государственном реестре юридических лиц» дані про засновників і керівника цієї організації приховані з приміткою «Доступ к сведениям ограничен (Федеральный закон от 8 августа 2001 года № 129-ФЗ «О государственной регистрации юридических лиц и индивидуальных предпринимателей». 

Серед можливих причин обмеження доступу: реєстрація компанії в Криму, введення санкцій з боку іноземних держав, а також виконання оборонних заказів.

Проте, посилаючись на дані з відкритих джерел ми можемо ідентифікувати керівника цієї логістичної компанії.

Склад компанії «Логистика Таврии» у приміщенні, віджатому у «Нової пошти», Мелітополь. Фото: скріншот відео телеграм-канал

Публічною особою, яка представляє «логистику Таврии» в окупаційних ЗМІ є Анатолій Цуркін. Його називають «представителем компании» або «представителем курьерской службы».

Анатолій Васильович Цуркін після окупації Криму був призначений заступником «міністра, а потім і «міністром транспорту» в окупаційному «уряді» півострова. З 2015 року він був помічником гауляйтера Криму Аксенова.

З 2016 року Цуркін є генеральним директором ООО «Нова-груп транспорт», яке розміщене за тією ж адресою, що і «Логистика Таврии». Засновники і керівники «Нова-груп» також приховані, проте в контактах одна з електронних адрес іменна «[email protected]», а інша [email protected] збігається з електронною адресою «Логистики Таврии» 

Цуркін повідомив, що компанія, яка зайшла на окуповане Запоріжжя співпрацює з російською транспортною компанією «Возовоз», яка зареєстрована в Санкт-Петербурзі в 2014 році.

На сайті «Возовозу» є дані про «філію» в Мелітополі, розташовану за тією ж адресою, що і відділення «Логистики Таврии».

Як йдеться в статті ЦЖР Міф про «непотопляємий авіаносець Крим» остаточно згорів у пожежі на Керченському мосту, Анатолій Цуркін – протеже «глави Криму», колаборанта Сергія Аксенова – злетів з посади «міністра транспорту Криму» і був засуджений за сприяння сімейному бізнесу при перевезеннях паромами Керченської переправи. Цуркін успішно промишляє на окупованому півдні України вантажними перевезеннями.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.