Над Києвом було зафіксовано близько 20 ракет, усі цілі збила ППО

Новини
ракетный удар

Сили протиповітряної оборони збили близько 20 ракет у небі над Києвом.

Про це повідомляє пресслужба КМВА.

«В повітряному просторі Києва було зафіксовано близько 20 ракет різного типу. Усі повітряні цілі знищені. Дякуємо ППО. На жаль, є жертви серед цивільного населення. Внаслідок падіння частин ракет загинув 55-річний чоловік. Ще двоє отримали поранення, їх госпіталізували», – йдеться у повідомленні.

Об’єкти інфраструктури Києва працюють в штатному режимі.

«Інформація уточнюється. На даний момент повітряна тривога триває. Вона пов’язана із зльотом в Білорусі потенційного носія ракет «Кинджал» – винищувача Міг-31 та літака управління А-50. Тому – перебувайте в укриттях до завершення тривоги. Бережіть себе!», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок російського обстрілу у четвер було пошкоджено два об’єкти критичної енергетичної інфраструктури на Одещині.

У Києві пролунала низка вибухів. У КМВА повідомили, що внаслідок атаки загинув 55-річний чоловік.

Вранці 26 січня в Україні працює протиповітряна оборона через ракетну атаку росіян, загалом, за даними Повітряних сил, окупанти запустили по Україні понад 30 ракет. У Києві та на Вінниччині пролунали вибухи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.