На Запоріжжі створюють окупаційну «Нотаріальну палату», задіяний і мелітопольський зрадник Бєднов

Новини
На установчих зборах були присутні Наталья Бєднова (крайня зліва), Олександр Бєднов (третій зліва) та Ольга Мозгіна (поруч з Бєдновим). Фото zp-news.ru

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької області окупанти створюють «Нотаріальну палату», членами якої стануть і нотаріуси з Мелітополя, які пішли на співпрацю з ворогом. Вони прийняли присягу нотаріуса РФ та отримали виписки з наказів, які наділяють їх повноваженнями, тож зможуть вчиняти правочини на окупованій території за законами держави-агресора.

Про це повідомляє Центр Журналістських розслідувань, посилаючись на Мінюст РФ.

Після того, як Запорізьку регіональну нотаріальну палату буде зареєстровано в Управлінні Мін’юста РФ, нотаріуси на окупованій території почнуть вчиняти правочини, наприклад, оформляти майно, за російським законодавством. 

В повідомленні російського Мін’юста також вказано, що 18 січня було видано указ гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького про визначення кількості посад нотаріусів у нотаріальних округах у межах території Запорізької області (цього документу на сайті окупаційної адміністрації знайти не вдалося). А ще раніше – в грудні 2022 року екзаменаційною комісією, сформованою Мін’юстом Росії, у Мелітополі були прийняті кваліфікаційні екзамени в осіб, які мають переважне право на заміщення посад нотаріусів у окупованій частині Запорізької області.

В повідомленнях Мін’юста не названі прізвища нотаріусів, які були присутні на Установчих зборах, проте на фото, опублікованому одним з пропагандистських сайтів, мелітопольці упізнали нотаріуса Олександра Бєднова, який не припиняв працювати після повномасштабного вторгнення РФ.

Після окупації тільки у нотаріуса Бєднова жителі Мелітопольщини і взагалі всього окупованого Запоріжжя могли оформити довіреності та інші види документів, які не потребують внесення в Державний реєстр правочинів.

Цікавий Бєднов ще й тим, що нотаріальну діяльність поєднує з службою кліриком  в мелітопольському храмі Георгія Победоносця УПЦ (Московський патріархат).

На телеграм-каналі «Суки Мелітополя», який публікує зрадників, називають і деяких інших мелітопольців-учасників зборів. На фото, за даними каналу, є дружина Олександра Бєднова Наталя, а також нотаріус Ольга Мозгіна, які працювали в одній нотаріальній конторі. Ще дві особи на фото – невідомі.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.