У мережі поширюють фейки про нібито скасування виплат українськім військовослужбовцям, які перебувають в тилу

Новини
ВСУ армия

З 1 лютого 2023 року будуть збільшені розміри щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців, таким чином, щоб мінімальний його рівень для бійця ЗСУ, бійців Нацгвардії та ДПСУ становив не менше 20100 грн.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

«В мережі поширюються повідомлення про нібито скасування виплат 30 тис. грн військовослужбовцям, які перебувають в тилу. Дане повідомлення українці трактують не зовсім правильно, оскільки стосуються поправки в законі лише військових прокурорів та співробітників Служби судової охорони, про що говорить постанова Кабміну №43 від 20.01.2023», – йдеться в повідомленні.

У ЦПД нагадали, що з 1 лютого 2023 року будуть збільшені розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців, таким чином, щоб мінімальний його рівень для бійця ЗСУ, бійців Нацгвардії та ДПСУ становив не менше 20100 грн.

«Поширення неперевіреної інформації під наративом «зради», допомагає ворогу сіяти невдоволення та панічні настрої серед українців», – додали у Центрі протидії дезінформації.

Журналісти видань ІРС-Херсон та ІРС-Генічеськ упродовж січня 2023 року відстежували у медіа Півдня і Криму, а також на сторінках у соцмережах дезінформацію, фейки, матеріали із ознаками інформаційних спецоперацій в умовах збройного конфлікту та агресії Росії проти України. Аналіз також охоплював публікацій у російських медіа, які стосуються ситуації на тимчасово окупованих РФ територіях українського півдня.