Війська РФ знову обстріляли Херсонщину, загинули двоє людей

Новини
Чоловік біля тіла жінки, загиблої внаслідок обстрілу віськами РФ, Комишани, 02.02.2023 Фото: t.me/khersonskaODA

Російські війська вночі і зранку 2 лютого били по Херсонщині з артилерії. В наслідок обстрілів у Херсоні загинув 25-річний чоловік, а в селищі Комишани 44-річна жінка.

Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

Як зазначається, вночі російські окупанти завдали артилерійський удар по центральній частині Херсона.

«Один із снарядів повністю зірвав дах приватного будинку. Поряд у оселях немає ні вікон, ні дверей. Попри небезпеку повторних атак місцеві мешканці пішли до найбільш понівеченої домівки, де жив 25-річний чоловік. В домі, просто неба, лежало тіло молодого херсонця. Медики, що прибули за викликом, вже нічим не могли допомогти – уламок російського снаряду миттєво забрав його життя», – йдеться у повідомленні.

Крім того, вранці війська РФ відкрили вогонь по житловому сектору селища Комишани.

«Вороги влучили у приватний будинок. Уламки російського снаряду смертельно травмували 44-річну жінку – вона загинула на місці», – розповіли в ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.