Фейковий «Херсонський обласний суд» очолив кримський колаборант

Новини
Колишній суддя Сакського міськрайсуду Антон Власенко Фото: saki-pressa.ru

Головою окупаційного «Херсонського обласного суду» призначений Антон Власенко, колишній суддя Сакського міськрайонного суду АР Крим.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Власенко Антон Павлович — колишній суддя Сакського міськрайонного суду АР Крим, який перейшов на службу до російських окупантів у 2014 році. В Україні він є обвинуваченим у кримінальному провадженні про державну зраду.

На момент призначення на окуповану частину Херсонщини, Власенко був головою «Сакського районного суду РК РФ»

Фейковий «Херсонський обласний суд» (ИНН 9500011649) — другий окупаційний «суд», створений росіянами на новозахоплених територіях півдня України. Хоча гауляйтер Сальдо обіцяв перші рішення так званих «судів» вже у січні. І розраховував на допомогу кримських колаборантів.

«Судді, які тут працювали за часів України, погано знайомі з російським законодавством, якщо не сказати, що вони його не знають зовсім. Тому ми підшукуємо зараз фахівців. Найближчий до нас Крим, їм ближче до нас приїхати», — сказав Сальдо.

«Херсонський обласний суд» зареєстрований за адресою: м. Генічеськ, вул. Братів Коваленків, б. 66. Це будівля захопленого Генічеського районного суду Херсонської області.

Генічеський районний суд Херсонської області, фото: google maps

Детальніше про те, як окупанти збираються формувати судову систему на окупованій території Запорізької та Херсонської областей читайте у матеріалі «Росіяни готуються запустити фейкову систему «правосуддя» на Запоріжчині та Херсонщині».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter