Обмін полоненими: Україна повернула 116 захисників і тіла трьох загиблих

Новини
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Під час чергового обміну військовополоненими Україна повернула 116 своїх захисників.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Черговий великий обмін полоненими. Нам вдалося повернути 116 наших людей, оборонців Маріуполя, херсонських партизанів, снайперів з Бахмутського напрямку та інших наших героїв», – написав Єрмак.

Серед звільнених військових – 97 представників Збройних сил України. Зокрема двоє – із Сил спецоперацій, вісім бійців Сил територіальної оборони, двоє – з Військово-Морських сил ЗСУ.

Ще семеро звільнених із Нацгвардії, шестеро – з Нацполіції, п’ятеро – з Державної прикордонної служби, один представник ДСНС.

З них двоє офіцерів та 114 солдатів і сержантів.

Також повернуто тіла трьох загиблих, із них двоє іноземних волонтерів, зниклих у січні біля Соледара.

«Крім того, нам вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів-добровольців – Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью (напевно, описка й ідеться про Ендрю Бегшо – «Н»), а також тіло загиблого воїна-добровольця – українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну – Кулика Євгенія Олеговича», – сказано в повдіомленні.

Раніше російське агентство «РИА Новости» повідомляло з посиланням на МО РФ, що «в результаті складного переговорного процесу з України повернуто 63 російських військових».

Як видно з російського відео, обмін відбувся на кордоні з Бєлгородською областю РФ (попередні обміни проходили на Запоріжжі).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.