На Донеччині окупанти облаштовують дитсадки, школи та складські приміщення під польові шпиталі – Генштаб ЗСУ

Новини
Росіські військові виносять свого пораненного, Фото: соцмережі

На окупованій Донеччині медичні заклади переповнені пораненими загарбниками. Тому окупанти облаштовують дитячі садочки, школи або просто складські приміщення під польові шпиталі. Оскільки лікарів не вистачає, привозять медпрацівників з Росії.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«У тимчасово окупованій Горлівці Донецької області усі медичні заклади переповнені пораненими загарбниками. Тому російські окупанти облаштовують дитячі садочки, школи або просто складські приміщення під польові шпиталі. Також відомо, що до одного із таких шпиталів, де на лікуванні перебуває близько 70 осіб, у місті Світлодарськ Донецької області, прибув медичний персонал із Якутії», – йдеться в повідомленні.

Також зазначили в Генштабі ЗСУ, відзначаються випадки відмов брати участь у бойових діях мобілізованими російськими військовослужбовцями. Станом на 3 лютого із Луганської області на територію Російської Федерації повернуто до 600 осіб зазначеної категорії.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.