Бахмут стає дедалі ізольованим, хоча українські сили контролюють маршрути забезпечення – розвідка Британії

Новини
Фото: Facebook Володимир Зеленський

Британська розвідка вказує, що російські війська протягом останнього тижня ускладнили становище для українських захисників Бахмута, проте українські сили зберігають контроль над більшістю маршрутів свого логістичного забезпечення.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Протягом останнього тижня Росія продовжувала досягати невеликих успіхів у спробі оточити місто Бахмут на Донбасі. M03 і H32 – дві основні дороги до міста для українських захисників – зараз, імовірно, перебувають під загрозою прямого вогню після наступу Росії», – йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, раніше цього тижня воєнізовані формування ПВК «Вагнер», швидше за все, захопили другорядну трасу, яка сполучає Бахмут з містом Сіверськ.

«У той час як численні альтернативні маршрути постачання через всю країну залишаються доступними для українських сил, Бахмут стає все більш ізольованим», – йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.