Росія планує «вибори» на захоплених територіях України для легалізації окупації – розвідка Британії

Новини
Фото: c-inform.info

У британській розвідці вказують, що Росія призначила проведення місцевих «виборів» на захоплених територіях України, аби легітимізувати їх окупацію.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається, 1 лютого голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що регіональні «вибори» відбудуться у нещодавно окупованих областях України 10 вересня 2023 року.

«Включення виборів в єдиний день голосування, який запланований по всій Росії, підкреслює прагнення керівництва (РФ – ред.) представити регіони як невід’ємні частини федерації», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає британська розвідка, це сталося після продовження зусиль з «русифікації» окупованих територій, які включають перегляд систем освіти, зв’язку та транспорту.

«Хоча повноцінний демократичний вибір більше не доступний для виборців навіть на регіональних виборах у Росії, лідери, ймовірно, висуватимуть самовиправдовувальний аргумент, що нові вибори ще більше виправдовують окупацію», – йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.