Фонд держмайна виставив на приватизацію Білгород-Дністровський морський порт

Новини
Білгород-Дністровський морський порт Фото: ФДМУ

Фонд держмайна виставив на приватизацію Білгород-Дністровський морський порт за стартовою ціною 187 574 239 грн.

Про це повідомив голова Фонд державного майна України Рустем Умєров у Facebook.

«Останніми роками порт — збитковий. 2019-2021 — чистий збиток приблизно 23,5-28,5 млн грн. Січень-вересень 2022 — 2,9 млн грн збитку. Водночас в 2022 почав відігравати важливу роль у світовій продовольчій безпеці — як логістичний центр для портів на Дунаї. Порт має великий потенціал для розвитку українського експорту продовольства. Потрібні інвестиції в розвиток», – написав він.

Основним видом діяльності ДП “Білгород-Дністровський морський торговельний порт” відповідно до статуту є допоміжне обслуговування водного транспорту. Спеціалізується підприємство на перевантажені лісних вантажів, мінеральних добрив, залізорудних окатків, металопродукції та зернових вантажів. Захід суден здійснюється підхідним каналом морської частини Дністровсько-Царгородського гирла довжиною 1,5 км і Дністровсько-Лиманської частини – 14,5 км, глибина підхідного каналу – 3.0 м (паспортна 3.5-4.5 м). Єдиний майновий комплекс розташований на території площею 64,4 га, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо:

  • Фонд держмайна вперше за історію незалежності України виставив на приватизацію морський порт. На аукціон виставляється морський торговельний порт «Усть-Дунайськ» у гирлі Дунаю за стартовою ціною 60 млн грн.