Рада продовжила строк дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб

Новини
чрезвычайное положение
Верховна Рада України Фото: investigator.org.ua

Верховна Рада продовжила строки дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

«Парламент схвалив закони №8419 про Укази Президента о продовженні строку дії воєнного стану. ЗА – 348. Дія буде продовжена з 19 лютого 2023 року і триватимуть знову 90 днів», – розповів парламентар.

Він зазначив, що це вже шосте голосування парламенту за воєнний стан з початку війни. До цього Рада вже схвалювала подібні рішення: 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня і 16 листопада.

За словами Железняка, парламент схвалив закони №8420 про укази президента про продовження строку дії загальної мобілізації.

«ЗА – 344. Теж строк з 19 лютого 2023 року і триватимуть знову 90 днів», – додав він.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.