ЗСУ напередодні вдарили по місцях скупчення російських військ на окупованій частині Запоріжжя

Новини
Запорожская область
Фото телеграм "Николаевский Ванек "

ЗСУ напередодні вдарили по місцях скупчення російських військ на окупованій частині Запоріжжя. Центр журналістських розслідувань з посиланням на місцевих мешканців та відкриті джерела зібрав інформацію про прильоти в місця розташування підрозділів російської армії.

За інформацією місцевих жителів, в Мелітополі було голосно двічі. Перша серія з кількох вибухів пролунала близько 19.00 10 лютого.

Окупаційні пабліки тут же відрапортували, що «спрацювало ППО». А через півтори години жителі міста і району почули ще вибухи – набагато сильніші.

«Ого! Такого вже давно не було, аж вікна задзвеніли», – пише жителька Мелітополя.

«Тут уже на ППО не звернеш. Адже після двох чи трьох дуже гучних вибухів почалася ніби детонація. Навіть в селах, що поблизу Мелітополя було чути», – повідомили ЦЖР жителі Мелітопольського району.

Інформацію про вибухи в окупованому Мелітополі підтвердив міський голова Іван Федоров.

«Мелітополь здригається від міцних вибухів. Потужність прильотів така, що вікна ходять ходуном», – написав Федоров у своєму телеграм-каналі.

В соцмережах називають кілька місць влучань: це мелітопольський аеродром, який загарбники використовували як військову базу, територія промислового підприємства в південній частині міста, яке вже не працює, а також місце розташування окупантів в селищі Мирному, що поблизу Мелітополя.

Відомо, що робота ППО військ РФ привела до руйнувань кількох житлових будинків в провулку Володимира Тимошенка (приватний сектор Мелітополя неподалік залізничного вокзалу).

Цю інформацію підтверджують і російські пропагандистські телеграм-канали.

На ранок окупанти заявили, що є один загиблий і троє постраждалих мирних мешканців внаслідок падіння уламків ракети.

Про прильот в Михайлівку, де базується багато російських військових, повідомив телеграм «Гнила черешня»,

Ще один прильот стався в селі Лагідне Токмацького району. На момент створення матеріалу точних даних про втрати ворожої армії немає.

Місцеві жителі розповідають, що «прилетіло» в центр села. Після цього окупанти розпочали жвавий рух населеним пунктом.

Офіційних коментарів від Генерального штабу ЗСУ поки не оприлюднено.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.