Повітряні сили збили ще чотири дрони-камікадзе та один безпілотник росіян

Новини
Орлан 10

Повітряні сили Збройних Сил України збили ще чотири дрони-камікадзе та один безпілотник оперативно-тактичного рівня.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Увечері 11 лютого російські окупаційні війська атакували критичну інфраструктуру України баражуючими боєприпасами на південно-східному напрямку.

«Як зазвичай, пуски «шахедів» здійснювалися зі східного узбережжя Азовського моря», – розповіли у ПС ЗСУ.

Повідомляється, що з 18:40 до 21:30 силами та засобами зенітних ракетних підрозділів Повітряного командування «Схід» було знищено чотири ударні дрони-камікадзе Shahed-136/131.

На цьому ж напрямку Сили оборони знищили БПЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10».

Увечері 10 лютого Повітряні сили ЗСУ та інші підрозділи Сил оборони України збили 20 ударних дронів-камікадзе Shahed, яки запустили війська РФ. Російські окупаційні війська атакували критичну інфраструктуру України у кількох регіонах.

Підрозділи протиповітряної оборони Повітряних Сил та інших складових Сил оборони України знищили 61 крилату ракет з 71, якими Росія вночі та вдень 10 лютого атакувала Україну. Крім того, були знищені п’ять з семи дронів-камікадзе Shahed-136/131.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.