Зеленський ввів в дію рішення РНБО про запровадження економічних санкцій проти 200 фізосіб, пов’язаних з РФ

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про введення в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони України про введення персональних санкцій проти 200 фізичних осіб, пов’язаних з РФ.

Відповідний документ №75/2023 разом із рішенням РНБО та додатком до нього розміщено на сайті глави держави.

У рішенні уточнюється, що санкції запроваджуються на підставі внесених СБУ пропозицій.

«Підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб згідно з додатком. Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), передбачених пунктом 2 цього рішення. Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів», – йдеться в повідомленні.

1d78ed023d43512ec999004e0809b958_1676135820 (1)

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.