У рашистів не вистачає особистих жетонів, тому носять у кишені гільзу із запискою, щоб ідентифікувати тіло

Новини
Знищений українськими захисниками російський військовослужбовець Фото: Генштаб ЗСУ

Російська армія не може забезпечити своїх військовослужбовців металевими жетонами з особистим номером, тому їм наказали носити у кишені гільзу із запискою з особовими даними, щоб у разі смерті можна було ідентифікувати тіло.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

«Через відсутність металевих жетонів з особистим номером, за яким можна ідентифікувати тіло загиблого військовослужбовця, особовий склад підрозділів 20-ї армії, що діють у Луганській області, керівництво зобов’язало носити у нагрудній кишені гільзу із клаптиком паперу в ній. На цьому клаптику кожен російський окупант повинен зазначити інформацію про себе, особистий номер, тощо», – йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначили в Генштабі ЗСУ, щоб мотивувати особовий склад до наступу, у підрозділах противника розповсюджується агітація про добові грошові надбавки за участь у штурмових діях. До того ж, анонсовано доплату кожному загарбнику за кілометр просування по українській землі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.