Над Києвом зафіксовано ворожі кулі. Росіяни застосовують «дідівські методи», щоб виснажувати українську ППО (оновлено)

Новини
шар РФ

Росіяни застосовують «дідівські методи», щоб виснажувати українську ППО. У небі України зафіксовано ворожі кулі з кутовими відбивачами. 

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Це дідівські методи ворог застосовує, повітряні кулі. Це не зонд, не аеростат. Це просто куля, яка несе кусок металу. Звичайно, Повітряні сили 24/7 сканують небо України, небо далеко від України, ведуть радіолокаційну розвідку повітряного простору», – зазначив він.

За словами Ігната, «відпрацьовувати» по повітряних кулях потужними засобами не будуть.

«Для чого роблять? Хочуть, щоб по них працювали, використовують їх як хибні цілі. Їм же потрібно виснажувати нашу ППО, як в боєкомплекті, так і розсіювати увагу. А ще разом з кулями можна і БПЛА використати так, щоб приховати. Наші фахівці мають великий досвід щодо збиття повітряних цілей. Що там зараз відбулося, по якому об’єкту відпрацювали, можливо такий сценарій і був, що були і кулі, і БПЛА. Зараз не маю точно інформації, будемо з’ясовувати», – додав він.

Київська обласна військова адміністрація повідомила, що «у небі Київщини виявили повітряні цілі. У зв’язку з цим працює ППО».

В адміністрації закликали мешканців зберігайте спокій та перебувати в укриттях.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов повідомив, що ситуація на Київщині контрольована.

«Повітряні сили, розвідка відстежують ситуацію. Стосовно невідомих об’єктів – інформація відома, вони знаходяться під контролем. Справді, є інформація про ворожі наміри, в тому числі збір розвідданих по виманюванню українських засобів ППО і є відповідна реакція і система реагування на подібні загрози», – додав Юсов.

15:20 У Києві працюють система протиповітряної оборони та авіація через виявлену ворожу повітряну ціль.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

«У небі над Києвом виявили ворожу повітряну ціль. У зв’язку з цим може працювати ППО та авіація», – ідеться у повідомленні.

У КМВА просять жителів міста зберігати спокій та перебувати в укриттях.

Кутовий відбивач РФ у руках міністра оборони України Олексія Резнікова

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.