Росії не вдасться захопити Бахмут до річниці вторгнення 24 лютого – ISW

Новини
Фото: facebook.com/easternforces

Російським військам попри бажання Кремля навряд чи вдасться захопити Бахмут до 24 лютого – першої річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це йдеться у звіті аналітиків вашингтонського Інституту вивчення війни (ISW).

«Російські війська, схоже, не прискорюють темпи просування навколо Бахмута і навряд чи досягнуть цієї мети до 24 лютого, про яку повідомлялося раніше. Українські сили завжди можуть вирішити, що витрати, пов’язані з утриманням Бахмута, занадто високі, і добровільно вийти з міста, хоча українські сили і керівництво продовжують вказувати на те, що вони мають намір утримувати місто», – зазначають у ISW.

Водночас, вказують експерти, Кремль може завдати ще одну серію ракетних ударів по цивільних цілях по всій Україні, щоб відзначити символічну річницю вторгнення, «оскільки справжні військові успіхи продовжують вислизати від російських військових».

Також в Інституті зауважують, що російські війська збільшують використання повітряних сил в Україні, «але навряд чи виділять значну кількість повітряних сил для бойових дій над територією, контрольованою Україною».

«Російські сили, ймовірно, зазнають невиправданих втрат літаків, якщо вони залучать літаки до розширених бойових дій, таких як кампанія стратегічного бомбардування або безпосередня авіаційна підтримка, особливо якщо західні країни нададуть Україні адекватні можливості протиповітряної оборони», – вважають у ISW.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.