Від початку вторгнення в Україну Росія втратила до 200 тис. осіб від, з них до 60 тис. убитими – розвідка Британії

Новини
Знищений українськими захисниками російський військовослужбовець Фото: Maks Levin

За даними британської розвідки, від початку повномасштабної війни Росії проти України російська армія та сили приватник військових компаній могли втратити до 200 тисяч осіб, з яких до 60 тисяч убитими.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Сили Міністерства оборони Росії та приватних військових підрядників, ймовірно, зазнали втрат у 175-200 тисяч осіб з початку вторгнення в Україну. Ймовірно, це включає приблизно 40-60 тисяч вбитими», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, втрати почали суттєво зростати після вересня 2022 року, відколи Кремль оголосив «часткову мобілізацію».

«За сучасними стандартами ці цифри є високим співвідношенням убитих і поранених. Це майже напевно пов’язано з надзвичайно примітивним медичним забезпеченням більшої частини сил», – йдеться в огляді.

Також вказується, що найбільшу частку втрат серед особового складу російських сил спричиняє артилерія.

«Сили ПВК «Вагнер» залучали велику кількість завербованих в’язнів. Серед них втрати можуть складати до 50% складу», – додали в британській розвідці.

За даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 17 лютого 2023 року загальні втрати особового складу російських військ становлять близько 141 260 осіб.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.