Чергова ракетна атака Росії з моря та повітря по Україні

Новини
ракетный удар
Запуск російської крилатої ракети «Калибр» Фото: ТАСС

Росія 18 лютого здійснила чергову ракетну атаку по Україні. Війська РФ запустили ракети з акваторії Чорного моря та з літаків тактичної авіації.

В Україні оголошено про відбій повітряної тривоги.

***

Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник повідомив, що з Феодосійського району поблизу окупованого Криму був зафіксований пуск 6 ракет «Калібр».

«Вони вже на території України і прямують на захід! Будьте уважні та перебувайте у укриттях. ППО вже відпрацьовує цілі», – зазначив Мельник.

***

Про запуск росіянами ракет морського базування повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у Telegram.

Спочатку він написав про проліт над територією Миколаївської області двох об’єктів у напрямку західних областей України.

«Підтверджено пуски ще з Чорного моря», – додав пізніше Кім.

Він зазначив, що одна з ракет була збита українською ППО над Миколаївщиною.

В свою чергу, керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив у Telegram, що Росія використовує тактичну авіацію, зокрема в повітряному просторі окупованих територій і запускає ракети.

Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій повідомив про вибух в обласному центрі вранці 18 лютого.

«Пролунав вибух у Хмельницькому! Залишайтеся в укриттях», – написав Гамалій у Telegram.

Він зазначив, що наразі невідомо, це прильоти чи робота ППО.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.