Понад 50 тисяч херсонців хоча б один раз отримували гуманітарну допомогу – міська влада

Новини
Черга за гуманітарною допомогою в Херсоні. Фото: IPC-Південь

За даними міської влади Херсона, понад 54 тисячі із приблизно 60 тисячах херсонців, які залишаються у звільненому від окупантів місті, хоча б один раз отримали гуманітарну допомогу від держави або від волонтерських фондів або міжнародних партнерів.

Про це кореспондентам сайту IPC-Херсон повідомив заступник голови Херсонської міської військової адміністрації Антон Єфанов.

«В наших гуманітарних центрах зараз працюють електронні програми, які фіксують кожного отримувача гуманітарної допомоги. На сьогодні до цієї програми внесено вже більше 54 тисяч людей – жителів міста Херсон, які хоча б один раз отримували ту чи іншу гуманітарну допомогу. Це зроблено для двох речей. По-перше, ми зможемо відзвітувати, скільки чого і кому ми видали. Плюс ми фіксуємо, що саме ми видаємо кожній людині, щоб не повторюватись», – сказав Єфанов.

Він нагадав, що мешканці Херсона разом з традиційною гуманітарною допомогою, почали отримувати також так звані «електронні сертифікати», за допомогою яких вони зможуть зробити покупки у мережах супермаркетів «Сільпо» та «АТБ». На кожному такому сертифікаті буде по 500 гривень. Сповіщення, що сума нарахована, приходять містянам у вигляді SMS-повідомлень.

«Дійсно, саме сьогодні такі сертифікати почали надходити до херсонців. Це аналог тієї ж гуманітарної допомоги, але у грошовому еквіваленті. Просто бувають випадки, коли людям вистачає, наприклад, їжі, проте конче необхідні засоби гігієни. Вони можуть самі обрати з допомогою цих сертифікатів у супермаркеті те, що їм найбільш потрібне та розрахуватись на касі завдяки індивідуальному коду», – зазначив Єфанов.

Як повідомляв ЦЖР, у листопаді 2022 року росіяни втекли з Херсона. Попри те, що місто було проголошений ними «територією РФ», окупанти почали знищувати все, до чого могли дотягнутись: комунікації, об’єкти критичної інфраструктури, зв’язок і навіть поодинокі продуктові магазини, що продовжували працювати. Три місяці потому ситуацію вдалось стабілізувати, проте місто все одно знаходиться на межі гуманітарної кризи через російські обстріли з лівого берега Дніпра. Подробиці читайте у матеріалі: «Життя за крок від гуманітарної кризи. Хто сьогодні годує Херсон».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.