Кулеба закликав ЄС підтримати ініціативу Естонії про мільйон боєприпасів для України

Новини
кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Європейський Союз підтримати ініціативу Естонії щодо спільних прямих закупівель 1 мільйона боєприпасів для України.

«Я вдячний Естонії за пропозицію щодо спільних прямих закупівель зброї та боєприпасів, які можуть початися з надання країнами ЄС 1 млн 155-мм снарядів. Попри те, що не можу сьогодні бути особисто присутнім на #FAC, ми рішуче підтримуємо ініціативу та закликаємо втілити її в життя», – написав Кулеба.

Естонія пропонує зібрати €100 мільярдів для оборони України до кінця року, а в ближчій перспективі – надати їй 1 мільйон снарядів.

Європарламент схвалив резолюцію до першої річниці з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у якій висловлює осуд діям Кремля та закликає надати Україні усю необхідну допомогу, у тому числі розглянути можливість передачі західних винищувачів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.