У Бердянську російські окупанти влаштували «гаражний терор»: два дні поспіль обшукують місцеве населення

Новини
Бердянск
Фото з пабліків роспропаганди, яким вони ілюструють "гаражний терор" в окупованому Бердянську, 23 лютого 2023 року

В окупованому Бердянську російські військові другий день поспіль тероризують місцеве населення.

Зранку 24 лютого, за повідомленнями місцевих мешканців, окупанти влаштували рейд у житловому масиві на вул. Північній, в районі ринку «Нагорний», пише Центр журналістських розслідувань.

«На Морозова (назва вул. Північної до декомунізації, – ред.) з 07:00 ранку окупанти проводять перевірки серед місцевого населення: оглядають документи, шукають «заборонені», на думку російських нацистів, предмети», – повідомляють місцеві жителі.

Наразі не відомо, чи затримали когось з місцевих мешканців.

Як допускають місцеві, рейди можуть бути пов’язані з активністю українського підпілля, активісти якого вранці 24 лютого розмістили стікер з написом «Бердянськ – це Україна» на площі Єдності, навпроти захопленої будівлі мерії.

Активісти українського підпілля розмістили стікер з написом «Бердянськ – це Україна» на площі Єдності 24.02.2023 року Фото: соцмережі

23 лютого російські окупанти провели обшуки в одному з гаражних кооперативів по вул. Баха.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, таким чином під прикриттям нібито пошуку зброї, выйська РФ займаються банальним мародерством.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.