Журналіст ЦЖР вручив німецьким військовим медикам подяку від Залужного

Новини
Журналіст ЦЖР вручив німецьким військовим медикам подяку від Залужного Фото: Євгеній Лешан

Керівник госпіталю Бундесверу в Гамбургу отримав офіційну подяку за підписом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного за лікування українських поранених військовослужбовців. 

На річницю початку повномасштабного російського вторгнення в Україну українська волонтерська громада Гамбургу і поранені військовослужбовці Сил оборони України провели зустріч з командиром і медичним директором Гамбурзького госпіталю Бундесверу, полковником медичної служби Томасом Горбаумом. 

Вони подякували лікарям госпіталю Бундесверу за багаторічне лікування і реабілітацію українських військовослужбовців, які отримали поранення в боях проти російських окупантів. 

За дорученням української волонтерської громади Гамбургу, офіційну подяку лікарям госпіталю Бундесверу від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного вручив журналіст Центру журналістських розслідувань, лейтенант Сил тероборони ЗСУ Євгеній Лешан, який наразі проходить тривале лікування в госпіталі після поранення. 

«Нас, поранених, везли польскі волонтери, ми летіли до Гамбургу норвезьким військово-медичним літаком, а тут нас лікували німецькі військові лікарі. Здається, це і є обʼєднана Європа. Солідарність, допомога, підтримка – це і є європейські цінності, як і професіоналізм, гуманізм і відданість справі лікарів госпіталю», – сказав Лешан, передаючи подяку. 

За словами німецьких військових лікарів, лікування українських військових – це велика честь, але й унікальний досвід, оскільки такі поранення можливо отримати тільки внаслідок військових дій, а така практика в Європі трапляється не часто. 

Гамбурзький госпіталь Бундесверу – найбільша військова лікарня Німеччини. Поранені українські військові отримують там лікування з 2015-го року. За даними лікарів госпіталь надав допомогу 40 українським військовим, з яких 27 одужали, а решта – продовжують лікування. 

Фото: Olena Samus Facebook

Фото: Olena Samus Facebook

Фото: Olena Samus Facebook

Фото: Olena Samus Facebook

Фото: Olena Samus Facebook

  • Наразі в лікарнях Гамбургу, за даними міської української волонтерської спільноти, проходять лікування 22 українських військових, а у північній Німеччині загалом – близько 50.