Повітряні Сили з вересня знищили понад 650 крилатих ракет та більш ніж 610 дронів-камікадзе – Олещук

Новини
Знищена російська крилата ракета Х-101 Фото: facebook.com/kpszsu

Українські засоби протиповітряної оборони з вересня 2022 року, коли російські війська розпочали масовані ракетно-дронові атаки по об’єктам критичної інфраструктури України, знищили понад 650 крилатих ракет та понад 610 дронів-камікадзе. Це стало можливим в тому числі завдяки системам ППО, наданим союзниками України.

Про це заявив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук в інтерв’ю агентству Міноборони України АрміяInform.

«Ми отримали зенітні ракетні комплекси NASAMS, IRIS-T, Crotale, зенітні САУ Gepard та інші системи, які ефективно працюють на нашу Перемогу. Лише з 11 вересня 2022 року знищено понад 650 крилатих ракет окупантів та більше 610 іранських ударних дронів. Наразі чекаємо на отримання зенітних ракетних комплексів Patriot та SAMP/T-MAMBA. Вони істотно посилять систему протиповітряної оборони нашої держави», – сказав Олещук.

Він подякував союзникам за солідарність, фінансову, гуманітарну допомогу та санкції проти держави-терориста, за ту військово-технічну допомогу, яку вони вже надали Україні.

«Але її замало! Нам потрібна більш технологічна сучасна зброя, яка допоможе швидко навести лад у небі і звільнити його від присутності повітряних терористів. Наші союзники знають, що конкретно потрібно Україні, зокрема Повітряним Силам! Це сучасні багатоцільові літаки та зенітні ракетні системи середньої та великої дальності. У значній кількості!», – додав командувач Повітряних Сил.

Передана союзниками система протиповітряної оборони IRIS-T Збройних Сил України. лютий 2023 року.  Фото: facebook.com/kpszsu

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.