У Криму Євпаторія залишилася без води нібито через аварію, Красноперекопськ – з невідомих причин

Новини
Евпатория вода

В окупованій Євпаторії через «аварію на магістральному водопроводі» без води залишилося близько 700 житлових будинків – понад 120 тисяч людей. З невідомих причин порушено водопостачання міста Красноперекопськ, розташованого за 100 кілометрів від Євпаторії.

Про це повідомляє «міністерство інформації» півострова.

Заняття у школах призупинили, тимчасово не працюють дитячі садки. У Євпаторії та розташованих поряд із нею селищах обіцяють організувати мобільні пункти роздачі води.

«Шановні євпаторійці! О 01.30 Надійшла інформація про серйозну аварію на водоводі в районі Прибережного. У місті обмежене водопостачання. Місце аварії виявлено, розчистили. Залучено 5 од. техніки, 12 осіб. Містом буде організовано розвезення питної води», — повідомила «мер» міста Олена Демидова.

Матеріал створений ІА Центр журналістських розслідувань у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.