Окупанти вивозять свої сім’ї з Криму до Росії – Генштаб ЗСУ

Новини
Пропагандистські плакати з інформацією про 126-у окрему бригаду берегової оборони ЧФ РФ в окупованому Сімферополі, вересень 2022 року Фото: RFE/RL

Російські військовослужбовці, які дислокуються у селі Перевальне в окупованому Криму, евакуюють свої сім’ї до Росії. Розташоване у центрі півострова Перевальне – місце дислокації 126-ї бригади берегової оборони, яка перебуває у складі 22-го армійського корпусу Чорноморського флоту РФ.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

«Вкотре фіксується евакуація окремих категорій громадян із тимчасово окупованого Криму. Останнім часом військовослужбовці російських окупаційних військ, що дислокуються у Перевальному, відправляють свої сім’ї до Росії», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, за інформацією Генштабу ЗСУ, після початку повномасштабної війни Росії проти України втрати російської 126-ї бригади берегової оборони ЧФ РФ склали до 75%. 28 березня 2022 року президент РФ Володимир Путін підписав указ про надання цій бригаді найменування «гвардійська» за «масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.